Palautukset, vaihdot ja reklamaatiot

Yksityishenkilöillä on oikeus palauttaa tuotteet 365 vrk sisällä niiden saapumisesta. Palautusoikeus on voimassa myös tuotteita myymälästämme ostettaessa tai noudettaessa. Palautettujen tuotteiden tulee olla virheettömiä, käyttämättömiä ja alkuperäisessä pakkauksessaan. Hyvitämme tuotteiden hinnan kokonaisuudessaan 14 päivän sisällä siitä, kun palauttamasi tuotteet ovat saapuneet meille. Huomaathan, että rahat palautuvat maksunvälityspalvelun kautta alkuperäisen maksutavan mukaan. Palauttaessasi tuotteita myymäläämme hyvitämme hinnan joko alkuperäisen maksutavan mukaan, käteisellä tai pankkitilille.

Jos teet palautuksen postin toimipisteessä, tarvitset palauttaessasi vain sopimustunnuksemme 648502.

Voit palauttaa myös automaattiin. Siinä tapauksessa saat Helposti-koodin täältä (alkuperäisellä lähetystunnuksella):  https://www.posti.fi/palvelutverkossa/lahettaminen/#/palauta/lahetystunnus

Lähetä tuotteiden mukana tilauslähete tai vapaamuotoinen lappu, josta käyvät ilmi nimesi ja yhteystietosi. Sinun ei tarvitse kertoa palautuksen syytä. Olemme iloisia jos pakkaat palautettavat tuotteet omaan laatikkoonsa, jonka laitat esim. muovipussiin siten, ettet liimaa suoraan kenkälaatikkoon teippejä / tarroja, etkä kirjoita kenkälaatikkoon mitään. Näin kenkälaatikot pysyvät siisteinä seuraavillekin asiakkaille.

Palauttaminen on ilmaista Suomessa. Mikäli asiakas on tilatessa saanut ilmaisen toimituksen, mutta ostosten yhteishinta jää palautuksen jälkeen alle ilmaisen toimituksen rajan, palautuksen yhteydessä veloitetaan toimituskulut. Tämä pätee myös myymälästä ostettuihin tuotteisiin, jos ne palautetaan postitse. Muista EU-tullialueen maista asiakas maksaa palauttamisesta aiheutuvat postituskulut. EU-tullialueen ulkopuolelta palauttaminen ei ole mahdollista.

Ota talteen palautuksen kuitti siltä varalta, että paketti hukkuu postissa. Valitettavasti emme voi korvata postin hävittämiä paketteja, ellei lähettäjällä ole esittää kuittia palautuksesta.

Hygieniasyistä palautusoikeus ei koske sukkia (mikäli sukkien pakkaus on avattu) eikä CorrectToeseja. Jos kuitenkin CorrectToesien koko on väärä, voit yhden kerran vaihtaa ne sopivampaan (vaihtoaika on 30 vuorokautta tilauksen vastaanottamisesta).


Vaihdot

Tuotteiden vaihtaminen sujuu nopeasti ja mutkattomasti, kun palautat haluamasi tuotteet ja teet korvaavista tuotteista uuden tilauksen. Emme valitettavasti voi tehdä suoria vaihtoja, lukuunottamatta lähettämättömien tilausten koko- ja värimuutoksia.


Noutamattomat lähetykset

Mikäli asiakas ei nouda tilaamiansa tuotteita noutopisteestä, palautuskulut veloitetaan asiakkaalta. Mahdollisia alkuperäisiä toimitus- ja maksutapakuluja ei palauteta.


Virhe tuotteessa

Jos tuotteessa on mielestäsi valmistusvirhe, ota aina ensimmäiseksi yhteyttä meihin. Tee yhteydenotto mieluiten sähköpostitse, jolloin voit mahdollisuuksien mukaan liittää viestiin myös kuvan / kuvia. Kuvissa olisi hyvä näkyä koko tuote/molemmat kengät, sekä mahdollinen valmistusvirhe. Liitä mukaan myös valokuva kuitista tai tilausvahvistus / tilausnumero. Löydät kaikki tunnuksellasi tehdyt tilaukset kirjautumalla sivuillemme.

Voit myös tuoda tuotteen myymäläämme. Muistathan tällöinkin valmistautua esittämään meille kuitin tai tilausvahvistuksen ostoksestasi.

Olethan meihin yhteydessä heti huomatessasi virheen. Valitettavasti emme voi käsitellä reklamaatioita takautuvasti, sillä virheellisen tuotteen käytön jatkaminen voi johtaa alkuperäistä suurempiin vaurioihin.

Jos ostamassasi tuotteessa on valmistusvirhe, pyritään vika ensisijaisesti korjaamaan tai korjauttamaan kohtuullisessa ajassa. Käsittelemme kaikki reklamaatiot yksilöllisesti. Toisinaan korjausajat saattavat viivästyä meistä riippumattomista syistä, esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, joissa virheellinen tai rikkinäinen tuote lähetetään valmistajalle arvioitavaksi tai korjaukseen. Pyrimme korjauttamaan tuotteet aina kun se on mahdollista, sillä se on ekologisesti paras vaihtoehto ja lopputulos on yleensä uutta vastaava. Mikäli korjaaminen ei ole mahdollista, mahdollisia vaihtoehtoja ovat uusi vastaava tuote, kaupan purku tai hinnanalennus tapauskohtaisen harkinnan mukaan.

Huomaathan, että tuotteiden rikkoutuminen ja kuluminen eivät automaattisesti tarkoita, että tuotteessa olisi valmistusvirhe.
  • Valmistusvirheitä eivät ole esimerkiksi huolimattomasta käytöstä, kenkien hoitamattomuudesta tai vääränlaisesta käsittelystä / säilytyksestä johtuvat rikkoutumiset.
  • Kulumista tarkastellaan aina tilannekohtaisesti, sillä kenkien kestoikään vaikuttavat muun muassa käyttäjän koko, askellus, käyttötilanteet, käytön määrä sekä olosuhteet, joissa kenkiä käytetään. Paljasjalkakenkien ohut pohja kuluu nopeammin kuin ns. tavallisten kenkien paksummat pohjat. Hyvin aktiivinen käyttäjä voi saada kengät nopeastikin melko kuluneeksi pohjasta ja päällisestä, ja se luetaan luonnolliseksi kulumiseksi - huomaathan tämän myös lasten kenkien kohdalla. Valmistusvirheet tulevat yleensä ilmi nopeasti.
  • Kengännauhojen kulumista tai katkeamista ei pääsääntöisesti korvata.
  • Pienet epätasaisuudet tai epäsymmetrisyydet eivät ole valmistusvirheitä. Kengät valmistetaan suurelta osin käsityönä, joten samassakin kenkäparissa voi olla pieniä eroavaisuuksia.
  • Jos kengät tuntuvat epämukavilta ilman selkeästi havaittavaa syytä, ei kyseessä ole valmistusvirhe vaan ongelma johtuu yleensä väärästä koosta tai käyttäjälle sopimattomasta mallista.