Valmistusvirheet


Paljasjalkakengät, Oppaat by Creaction / Ville J., 20.09.2021

Tuotteiden rikkoutuminen ja kuluminen eivät automaattisesti tarkoita, että tuotteessa olisi valmistusvirhe. Valmistusvirheet tarkoittavat vikoja, jotka ovat olleet kengässä jo ostohetkellä ja joita niissä ei kuuluisi olla.

Paljasjalkakenkien kestävyys

Jos tuotteessa mielestäsi kuitenkin on valmistusvirhe, ota yhteyttä meihin. Tee yhteydenotto sähköpostitse, jolloin voit mahdollisuuksien mukaan liittää viestiin myös kuvan / kuvia. Kuvissa olisi hyvä näkyä koko tuote / molemmat kengät, sekä tietenkin mahdollinen valmistusvirhe. Liitä mukaan myös valokuva kuitista tai tilausvahvistus / tilausnumero. Löydät kaikki tunnuksellasi tehdyt tilaukset kirjautumalla sivuillemme.

Voit myös tuoda tuotteen myymäläämme. Muistathan tällöinkin valmistautua esittämään meille kuitin tai tilausvahvistuksen ostoksestasi.

Olethan meihin yhteydessä heti huomatessasi virheen. Valitettavasti emme voi käsitellä reklamaatioita takautuvasti.

Viat pyritään ensisijaisesti korjaamaan tai korjauttamaan, koska se on ekologisesti paras vaihtoehto ja yleensä lopputulos on uutta vastaava. Mikäli korjaaminen ei ole mahdollista, vaihtoehtoja voivat olla esim. uusi vastaava tuote, kaupan purku tai hinnanalennus tapauskohtaisen harkinnan mukaan. Käsittelemme kaikki reklamaatiot yksilöllisesti.

Toisinaan korjausajat saattavat viivästyä meistä riippumattomista syistä, esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, joissa virheellinen tai rikkinäinen tuote lähetetään valmistajalle arvioitavaksi tai korjaukseen.

  • Valmistusvirheitä eivät ole esimerkiksi huolimattomasta käytöstä, kenkien hoitamattomuudesta tai vääränlaisesta käsittelystä / säilytyksestä johtuvat rikkoutumiset eikä tavanomainen kuluminen.
  • Kengännauhojen kulumista tai katkeamista ei pääsääntöisesti korvata.
  • Pienet epätasaisuudet tai epäsymmetrisyydet eivät ole valmistusvirheitä. Kengät valmistetaan suurelta osin käsityönä ja valmistuksessa käytetään paljon luonnonmateriaaleja, joten samassakin kenkäparissa voi olla pieniä eroavaisuuksia.
  • Huomaathan, että kengänpohjien reunojen liimaus jätetään tarkoituksella hieman vajaaksi, ettei päälliseen tulisi liimatahroja. Pohjat on siis asianmukaisesti liimattu eikä kyseessä ole valmistusvirhe, vaikka pohjan reunassa olisi pieni rako. Käytön myötä rako voi tulla selvemmin esiin, koska paljasjalkakengän pohja on taipuisa. Rakoilu ei tarkoita sitä, että pohja olisi irtoamassa. Se ei myöskään vaikuta kengän ominaisuuksia heikentävästi. Jos pohja on kiinnitetty myös ompeleella, on liimaus yleensä jätetty vielä enemmän vajaaksi.
  • Jos kengät tuntuvat epämukavilta ilman selkeästi havaittavaa syytä, ei kyseessä ole valmistusvirhe vaan ongelma johtuu yleensä väärästä koosta tai käyttäjälle sopimattomasta mallista.
  • Vain ehjä kumisaapas on täysin vedenpitävä. Kokemuksemme mukaan täysin vedenpitäviä paljasjalkakenkiä ei ole olemassakaan, joten mikään tuote meidän valikoimassamme ei ole vedenpitävä. Kalvollisten ja muiden vettähylkivien kenkien vedenhylkivyys myös yleensä heikkenee ajan myötä, kun materiaalit kuluvat.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Akillesjänne on paljasjalkailijan akilleenkantapää

Akillesjänne on ihmiskehon vahvin ja suurin jänne, joka kiinnittää pohkeen suuret lihakset kantaluuhun. Pohkeen lihakset tekevät nilkkanivelen plantaarifleksion (eli "nilkan ojennuksen"). Se on jokaisen askeleen loppuvaiheessa tapahtuva, tärkeä eteenpäin vievä liike sekä kävelyss...

Paljasjalkakenkien kestävyys

Paljasjalkakenkien perusidea on, että niillä voi liikkua melkein kuin paljain jaloin. Kenkien halutaan siis olevan mahdollisimman minimalistiset ja ohutpohjaiset. Siksi niihin käytetään vähemmän ja kevyempiä materiaaleja. On luonnollista, että tällaiset kengät voivat kulua nopeas...

Paljasjalkakengissä ilman rakkoja

Uudelle paljasjalkakenkien käyttäjälle tulee usein yllätyksenä se, että jalkoihin ei tule enää rakkoja edes pitkillä kävely- tai vaellusreissuilla. Tämä saattaa johtua paljasjalkakenkien perusominaisuuksista; lähinnä jalan muotoisesta lestistä, tilavasta varvastilasta sekä kenkie...