Vinkkejä ensimmäisten paljasjalkakenkien ostamiseen


Paljasjalkakengät, Oppaat by Creaction / Ville J., 20.03.2023
Olisi mukavaa, jos paljasjalkakenkäily alkaisi löytämällä hyvät ja mukavat kengät. Miten se tehdään?


Ostaminen kivijalkakaupasta

Mikäli mahdollista, kannattaa mennä kenkäostoksille myymälään, jossa on tarjolla mahdollisimman iso valikoima ja asiaan erikoistuneet myyjät. Tällöin voit kokeilla useita eri merkkejä ja malleja ja löytää parhaiten juuri omaan jalkaasi sopivat kengät. Isoon valikoimaan mahtuu myös ulkonäöltään ja väriltään hyvin erilaisiin mieltymyksiin sopivia kenkiä.

Ammattitaitoiset myyjät osaavat auttaa oikean koon ja mallin valinnassa käyttötarkoitus ja toiveet huomioiden. Myyjät osaavat myös tarjota pj-kenkäilyä tukevia lisävarusteita - kuten hoitoaineita, lämpöpohjallisia ja varvassukkia - ja neuvoa niiden käyttämisessä.

Sopivat kengät löytyy parhaiten kivijalkakaupasta Uusi myymälämme Töölössä Lapsen ensimmäisten kenkien hankinta (Duodecim)


Ostaminen netistä

Netistäkin voi löytää hyvät kengät, mutta on hyvä ymmärtää, että se on aina vähän arpapeliä. Kenkä ja jalka ovat kumpikin kolmiuloitteisia asioita, joten täyden varmuuden sopivuudesta saa vasta sovittamalla kenkää jalkaan. Tilaaminen on vähän helpompaa, mikäli nettikaupan palautusaika on pitkä ja toimituskulut hyvitetään takaisin kokonaisuudessaan, jos kengät täytyykin palauttaa.

Näin ostat kengät netistä:
  1. Mittaa jalan pituus.
  2. Valitse kenkä, jossa on käyntivaraa n. 1 - reilu 1 cm tuotteen sivulla kerrottuun kengän sisäpituuteen nähden. Ota valitessa huomioon myös soveltuvuus käyttötarkoitukseen (vuodenaika, ulkonäkö ym). Lasten kenkiin lisätään myös kasvunvara.
  3. Tuotteen sivulla on kerrottu myös kenkien leveysarvio. Älä valitse kenkää, jonka leveysarvio on kovin kaukana oman jalkasi mallista - varsinkaan kapeampaan suuntaan. Leveyden mittaaminen ei aina ole välttämätöntä, mikäli sinulla on suht vahva fiilis siitä, onko jalkasi about normaali, kapea vai leveä.
Näin mittaan jalkaterän pituuden Kuinka valitsen oikeankokoiset kengät? Sanallinen arvio on paras tapa arvioida kengän leveyttä Kuinka nopeasti lasten jalat kasvavat?


Sopivan kengän tunnistaminen

Uusille paljasjalkakenkien käyttäjille on usein yllätys miten hyvältä barefoot-kengät tuntuvat heti jalassa. Varpaille on hyvä olla noin sentti käyntivaraa, jotta ne voivat olla täysin vapaana. Kantapää ei saa kuitenkaan hölskyä tai se voi alkaa hiertämään.

Kenkä on sopiva, kun … (ohjeet hätäiselle) Mistä tiedät onko nettikaupasta tilaamasi kenkä sopiva?


Käyttäminen

Kuuntele kehoasi. Siirry väliaikaisesti vanhoihin kenkiisi, jos tulee kipuja. Paljasjalkakengistä on paljon iloa, mutta niillä voi myös rikkoa jalkansa jopa pysyvästi, jos et reagoi kehosi signaaleihin.

Paljasjalkakenkien käyttöohjeet Helpot ja nopeat jumppaliikkeet kohentamaan jalkojen hyvinvointia

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Voiko paljasjalkakenkiä käyttää kiipeilyssä?

Olen kiipeillyt paljon eri merkkisillä kiipeilykengillä. Tuttuja merkkejä on La Sportiva, Mammut, 5.10, Black Diamond ym. Vuosien varrelle mahtuu monenlaista sisä- ja ulkokiipeilyä: köyttä, boulderia, jäätä ja ferrataa. Tavalliset kiipeilykengät tuntuivat kuitenkin ikäviltä. Osa...

Osallistuimme Leguano-jälleenmyyjien koulutuspäivään

Natural Movementin tiimiläisiä osallistui lauantaina 28.1.2023 Prestocon Oy:n järjestämään lämminhenkiseen koulutustapahtumaan Pirkkalassa. Prestocon Oy on saksalaisen paljasjalkakenkiä valmistavan Leguanon Suomen maahantuoja. Koulutukseen osallistui joukko suomalaisia pienyrittä...

Oppaat kenkien koon valitsemisesta

Olemme kirjoittaneet laajasti ohjeistusta kenkien koon valitsemisesta. Alla linkkejä oppaisiimme. Asiaa oikeankokoisten kenkien valitsemisesta: Ohjeita jalan pituuden mittaamiseksi: Ohjeita jalan leveyden mittaamiseksi: Jalan leveyden arviointityökalu: Käynti- ja kasvu...