Vinkkejä ensimmäisten paljasjalkakenkien ostamiseen


Paljasjalkakengät, Oppaat by Creaction / Ville J., 20.4.2024
Olisi mukavaa, jos paljasjalkakenkäily alkaisi löytämällä hyvät ja mukavat kengät. Miten se tehdään?


Ostaminen kivijalkakaupasta

Mikäli mahdollista, kannattaa mennä kenkäostoksille myymälään, jossa on tarjolla mahdollisimman iso valikoima ja asiaan erikoistuneet myyjät. Tällöin voit kokeilla useita eri merkkejä ja malleja ja löytää parhaiten juuri omaan jalkaasi sopivat kengät. Isoon valikoimaan mahtuu myös ulkonäöltään ja väriltään hyvin erilaisiin mieltymyksiin sopivia kenkiä.

Ammattitaitoiset myyjät osaavat auttaa oikean koon ja mallin valinnassa käyttötarkoitus ja toiveet huomioiden. Myyjät osaavat myös tarjota pj-kenkäilyä tukevia lisävarusteita - kuten hoitoaineita, lämpöpohjallisia ja varvassukkia - ja neuvoa niiden käyttämisessä.

Sopivat kengät löytyy parhaiten kivijalkakaupasta Uusi myymälämme Töölössä Lapsen ensimmäisten kenkien hankinta (Duodecim)


Ostaminen netistä

Netistäkin voi löytää hyvät kengät, mutta on hyvä ymmärtää, että se on aina vähän arpapeliä. Kenkä ja jalka ovat kumpikin kolmiuloitteisia asioita, joten täyden varmuuden sopivuudesta saa vasta sovittamalla kenkää jalkaan. Tilaaminen on vähän helpompaa, mikäli nettikaupan palautusaika on pitkä ja toimituskulut hyvitetään takaisin kokonaisuudessaan, jos kengät täytyykin palauttaa.

Näin ostat kengät netistä:
  1. Mittaa jalan pituus.
  2. Valitse kenkä, jossa on käyntivaraa n. 1 - reilu 1 cm tuotteen sivulla kerrottuun kengän sisäpituuteen nähden. Ota valitessa huomioon myös soveltuvuus käyttötarkoitukseen (vuodenaika, ulkonäkö ym). Lasten kenkiin lisätään myös kasvunvara.
  3. Tuotteen sivulla on kerrottu myös kenkien leveysarvio. Älä valitse kenkää, jonka leveysarvio on kovin kaukana oman jalkasi mallista - varsinkaan kapeampaan suuntaan. Leveyden mittaaminen ei aina ole välttämätöntä, mikäli sinulla on suht vahva fiilis siitä, onko jalkasi about normaali, kapea vai leveä.
Näin mittaan jalkaterän pituuden Kuinka valitsen oikeankokoiset kengät? Sanallinen arvio on paras tapa arvioida kengän leveyttä Kuinka nopeasti lasten jalat kasvavat?


Sopivan kengän tunnistaminen

Uusille paljasjalkakenkien käyttäjille on usein yllätys miten hyvältä barefoot-kengät tuntuvat heti jalassa. Varpaille on hyvä olla noin sentti käyntivaraa, jotta ne voivat olla täysin vapaana. Kantapää ei saa kuitenkaan hölskyä tai se voi alkaa hiertämään.

Kenkä on sopiva, kun … (ohjeet hätäiselle) Mistä tiedät onko nettikaupasta tilaamasi kenkä sopiva?


Käyttäminen

Kuuntele kehoasi. Siirry väliaikaisesti vanhoihin kenkiisi, jos tulee kipuja. Paljasjalkakengistä on paljon iloa, mutta niillä voi myös rikkoa jalkansa jopa pysyvästi, jos et reagoi kehosi signaaleihin.

Paljasjalkakenkien käyttöohjeet Helpot ja nopeat jumppaliikkeet kohentamaan jalkojen hyvinvointia

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Tips for finding suitable shoes

Finding a comfortable and well fitting shoe can be challenging. Each manufacturer uses their own lasts, and their size measurements are rarely comparable. Rather than comparing sizes (e.g., EU 38 ) we reccomend considering the inner length of the shoes in relation to your feet.  ...

Joe Nimble Trail Addict -kengät testissä

Nappasin Joe Nimblen Trail Addict -lenkkikengät testattavaksi, koska kaipasin varsinkin pidemmille lenkeille ja asfaltille sekä talvijuoksuun enemmän suojaa ja vaimentavampaa pohjaa. Tossut pääsivätkin heti kunnon testiin Nuuksion poluille, jossa kokeilin niitä sekä juoksussa ett...

Mikä kenkä kestää parhaiten asfaltilla liikkumista?

Parhaiten asfaltilla kävelyä ja juoksua kestää Joe Nimble- ja Bär-merkin kengät. Kyseessä käytännössä sama merkki, jonka sporttisemman puolen kengät on Joe Nimble -merkin alla ja fiilistelykengät Bär-merkillä. Mallisto on sikäli sekava, että osassa malleista on vähän enemmän...