Tuotteet‪» Paljasjalkakengät‪» Aikuisille‪» Muut kengät‪»

Altra Vanish XC Racer

Altra Vanish XC Racer

Altra Vanish XC Racer
Altra Vanish XC Racer
Altra Vanish XC Racer

Hinta
119,90 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
pari


Väri
Altra Vanish XC Racer Musta / kulta
Musta / kulta


Koko
(valitse)
(valitse)
37
38
39
40 (sisämitta 25,0 cm)
41 (sisämitta 26,0 cm)
42 (sisämitta 26,5 cm)
42,5 (sisämitta 27,0 cm)
43 (sisämitta 27,5 cm)
44 (sisämitta 28,0 cm)
44,5 (sisämitta 28,5 cm)
45 (sisämitta 29,0 cm)
46 (sisämitta 29,5 cm)
46,5 (sisämitta 30,0 cm)
47 (sisämitta 30,5 cm)
Valitse kaikki ominaisuudet.
Saatavuus
Tuotetta ei voi lisätä ostoskoriin, koska se ei ole myynnissä tällä hetkellä tai muusta syystä johtuen.


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus
Vanish XC R on pj-kenkien ystäville todennäköisesti se paras Altran kenkä. Siinä on vähiten holvikaaren tukea Altran kengistä. Se on myös taipusimpia ja leveimpiä Altroja.

Huom! Altran kengät eivät ole paljasjalkakenkiä. Suosittelemme Altrojen käyttämistä, mikäli paljasjalkakenkien käyttö tai paljain jaloin liikkuminen ei ole mahdollista. Kengissä oleva sisäpohjallinen kannattaa ottaa pois. Tällöin kenkään tulee mukavasti lisää leveyttä eikä pohjakaan enää ole ylikorkea.

Altrojen käyttö voi olla hyvä vaihtoehto esim. myyjälle tai hoitajalle, jonka jalat kipeytyvät töissä paljasjalkakenkiä käyttäessä ja seisontamaton käyttö ei ole mahdollista liikkuvan työn vuoksi. Kipu voi johtua siitä, että jalat eivät kestä pitkäkestoista ohuiden kenkien käyttöä kovalla alustalla.

Altrat ovat myös hyvät juoksijalle tai kävelijälle, jonka jalat kipeytyvät paljasjalkakengissä varsinkin asfaltilla tai muulla kovalla alustalla tai jos jalat eivät kestä liikkumismääriä tai yksittäistä pitkäkestoista kuormitusta. Maastojuoksussa Altrat voivat olla nopeammat teknisillä osuuksilla, kun kengillä voi "jyrätä" varsinkin alamäet kovalla vauhdilla. Pj-kengillä hankala maasto voi olla hitaampaa juosta, koska askeleet täytyy katsoa vähän tarkemmin, jotta ei astu sellaisen kiven tai juuren päälle, joka voi satuttaa jalkapohjaa. Pitkillä kivikkoisilla reiteillä paljasjalkakenkiä käyttäessä meno voi muuttua melko hitaaksi, jos jalka ei kestä alustaa.

Altrat voivat rauhoittaa plantaarifaskiittia eli kantakalvon tulehdusta. Altrojen pohjan paksu vaimennus vähentää iskua ja saattaa helpottaa plantaarifaskiittia, joka saattaa mahdollistaa samanaikaisen juoksuharrastuksen jatkamisen ja toipumisen.

Pj-kenkiin tottuneella paksu pohja voi aiheuttaa nilkan nyrjäntämisen vaaran varsinkin epätasaisella alustalla liikkuessa. Maaston muotoja ei myöskään samalla tavalla tunne, joten liukastumisen vaara on suurempi eikä tasapaino ole yhtä hyvä kuin pj-kengissä. Jalan windlass-mekanismismi ei voi toimia Altroissa yhtä hyvin kuin pj-kengissä, joten osa työntövoimasta menee harakoille.

Altran Vanish XC Racer on mielestämme heittämällä paras Altran juoksukengistä. Muihin varteenotettaviin Altran malleihin verrattaessa esim. Altra Vanish R on jäykkä ja kapea, Superior melko painava ja Escalante korkea ja melko painava. Muut mallit ovat painavia, jäykkiä, paksupohjaisia, kapeita tai kaikkia näistä. Superior 4 on poikkeus, koska se voi olla loistava kenkä toimistotyöntekijälle - jolla jalat kipeytyvät kovalla lattialla - mikäli seisontamaton käyttö ei ole mahdollista.


Altra's brand new spikeless cross country racer is here! The Vanish XC is made to be light, fast and comfortable. The open mesh upper does not have traditional lace eyelets with allows for a variety of lacing patterns customized to your individual needs, or foot shape. The midsole is equipped with Max-LT™ cushioning for an incredible cushion-to-weight ratio and perfect response. The strategically placed rubber "spikes" on the outsole allow for extra traction just where you need it and keeps your shoe legal for non-metal spike races.

Features
Insole: 5 mm Sculpted Footbed
Midsole: Max-LT™
Outsole: Rubber
Stack Height: 15mm
Upper: Open Mesh
Weight: 5.5 oz. / 155g

Lestin leveys
Normaali


Sukupuoli
Unisex


Vuodenaika
Kesä


Paino
0,155 kg


Liitetiedostot
altra_sizes.pdf

Kommentit
Anonyymi vahvistettu ostaja, 3.10.2020
Yleisarvosana
Muuten oikein hyvät, mutta verkkopäällinen ei toimivin ratkaisu. 1-2 kokoa isompi pitää valita normaalimitoitukseen verrattuna.
Emmi K. vahvistettu ostaja, 21.9.2020
Yleisarvosana
Hyvät juoksuun ja lenkkeilyyn-vaimennusta just sopivasti, supertilava toebox, itselle ehkä inan liikaakiin. Ihan kivan näköisetkin 👌 Joudun kyllä kiristää nauhoja melkolailla että kapeaan jalkaan ei jää hölskymään siitä 1 tähti pois. Menoa ei ole kuitenkaan haitannut!
Pauliina A. vahvistettu ostaja, 2.8.2020
Yleisarvosana
Hyvät lenkkikengät paljasjalkakenkien kompromisseiksi. Kevyet ja hyvät jalassa.
Lisää kommentti

Tuotemerkki


Altra Vanish XC | review