Ohje villasukkien kärkikavennuksiin


Oppaat by Hanna J., 9.1.2023
Villasukista tulee entistä mukavammat, kun neulot niihin tilavan, jalanmuotoisen kärjen. Neulo sukat tavalliseen tapaan kärkikavennuksiin saakka (nappaa ohje esim. täältä: Villasukan neulominen on helppoa - ohje aloittelijalle!)

Kun olet neulonut teräosaa niin pitkälle, että pikkuvarvas on peittynyt, aloita kärkikavennukset tämän ohjeen mukaan:

OIKEAN JALAN SUKKA

Aloita kärkikavennukset pikkuvarpaan puolella, eli neulo joka kerroksella I puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen, 1 silmukka oikein sekä  II puikon alussa 1 silmukka oikein ja ylivetokavennus. III ja IV puikoilla ei siis vielä tehdä kavennuksia.

Kun olet neulonut niin pitkälle, että isovarvas on lähes peittynyt, tee muutama kavennus myös isovarpaan puolelle. Neulo joka kerroksella III puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen, 1 silmukka oikein sekä neulo IV puikon alussa 1 silmukka oikein ja ylivetokavennus. Jatka samalla myös toisen puolen kavennuksia joka kerroksella.

Jatka kunnes teräosa on niin pitkä, että isovarvas (tai pisin varvas) on kunnolla peittynyt. Päättele loput silmukat silmukoimalla (ohje: Silmukointi – miten päättelet sukan kärjen silmukoimalla).

VASEMMAN JALAN SUKKA

Tee kärkikavennukset peilikuvana, eli tee kavennukset aluksi III puikon lopussa ja IV puikon alussa. Isovarpaan puolen kavennukset tehdään tällä kertaa I puikon lopussa ja II puikon alussa.

19Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vinkkejä ensimmäisten paljasjalkakenkien ostamiseen

Olisi mukavaa, jos paljasjalkakenkäily alkaisi löytämällä hyvät ja mukavat kengät. Miten se tehdään? Ostaminen kivijalkakaupasta Mikäli mahdollista, kannattaa mennä kenkäostoksille myymälään, jossa on tarjolla mahdollisimman iso valikoima ja asiaan erikoistuneet myyjät. Tällöin ...

Oppaat kenkien koon valitsemisesta

Olemme kirjoittaneet laajasti ohjeistusta kenkien koon valitsemisesta. Alla linkkejä oppaisiimme. Asiaa oikeankokoisten kenkien valitsemisesta: Ohjeita jalan pituuden mittaamiseksi: Ohjeita jalan leveyden mittaamiseksi: Jalan leveyden arviointityökalu: Käynti- ja kasvu...

Helpot ja nopeat jumppaliikkeet kohentamaan jalkojen hyvinvointia

Kuten kaikessa liikunnassa, myös jalkaterien vahvistamisessa tärkeintä on säännöllisyys. On parempi tehdä lyhyt jumppa päivittäin kuin pidempi, mutta harvemmin. Parasta on, jos saat integroitua muutaman perusliikkeen osaksi arkirutiineja.Jessika Eskelin on syksyllä 2022 valmistuv...