Näin mittaan jalkaterän pituuden


by Hanna J., 10.7.2018
Jalkaterä pitenee istumasta seisomaan noustessa, joten jalka täytyy mitata ja kenkiä sovittaa pystyasennossa. Päivän päättyessä jalkaterä on pisimmillään ja leveimmillään, joten ilta on hyvä aika jalkojen mittaamiseen. Mittaamiseen on hyvä pyytää avuksi toinen henkilö. Käytä mittauksen aikana sukkia, jos aiot käyttää kenkiä sukkien kanssa. Mittaa molemmat jalat - on hyvin yleistä, että jalat ovat keskenään eri kokoiset.

Aseta paperi kiinni seinään (se kannattaa teipata kiinni lattiaan) ja astu paperin päälle siten, että kantapää koskettaa seinää kevyesti (on tärkeää, ettei kantapäätä paineta lyttyyn seinää vasten!) Vie paino kevyesti hieman enemmän mitattavalle jalalle, ja pyydä toista henkilöä piirtämään merkki paperiin juuri siihen kohtaan mihin pisin varpaasi ylettyy. Huomaathan, että pisin varvas ei välttämättä ole isovarvas. Mittaa sitten merkin etäisyys paperin reunasta. Ole tarkkana, että mittaat etäisyyden suoraan.

Lasten jalkoja mitatessa vaaditaan erityistä tarkkuutta ja usein myös oveluutta. Mittaus onnistuu parhaiten kahden henkilön voimin: toinen pitää lapsen jalkaa paikoillaan ja toinen piirtää paperille tarvittavat merkinnät. Varmistu siitä, ettei lapsi mitattaessa kipristä varpaitaan. Voit esimerkiksi painaa kevyesti jalkapöydän päältä ja samalla ojentaa pisintä varvasta suoraksi. Mielenkiintoinen tekeminen, kuten lastenohjelmien katselu, saattaa auttaa pysymään paikallaan mittaushetken ajan.

KENKÄMITTA PLUS12 on erittäin näppärä työkalu sekä jalkojen että kenkien mittaamiseen.

Ao. Xero Shoesin videolla näytetään pituuden mittaus käytännössä. Mittauksen tulosta voit jatkossa käyttää kaikenmerkkisten kenkien kanssa.

How to Measure Your Feet for Barefoot Sandals by Xero Shoes