Meillä ei heitetä käyttökelpoista tavaraa roskiin


by Hanna J., 16.6.2022
Viime aikoina on kuohuttanut joidenkin liikkeiden käytäntö heittää pikkuviallista tai jopa täysin uudenveroista, mutta "vanhentunutta", tavaraa roskiin. Kuinka Natural Movementissa toimitaan?

Ensinnäkin pyrimme aina kun vain mahdollista korjauttamaan reklamaatiotuotteet. Ehdottomasti valtaosa meille tulevista reklamaatioista onkin sellaisia, että tuote voidaan korjata. Jos reklamaatiotapauksessa päädytään antamaan asiakkaalle uudet kengät, pyydämme rikkinäiset takaisin. Niillä on usein vielä ainakin jonkin verran käyttöaikaa jäljellä, tai niistä voi saada "varaosia". Monet tällaiset kengät päätyvät esimerkiksi henkilökuntamme käyttöön.

(Tässä kohtaa tiedoksi, että myös loppuunkulutettujen kenkien käyttöikää voi usein pidentää kääntymällä suutarin puoleen - kokemuksemme mukaan he osaavat tehdä suorastaan ihmeitä! Meillä myytävistä malleista Joe Nimble, Bär ja Saltic ovat sellaisia, joihin valmistaja voi vaihtaa samanlaisen uuden pohjan loppuun kuluneen tilalle, mutta suutari voi sen tehdä muihinkin kenkiin (toki silloin pohja ei ole samanlainen kuin alkuperäinen). Eli ennen kuin olet aikeissa nakata vanhat kenkäsi menemään, niin kannattaa vielä kysäistä suutarilta olisiko jotakin tehtävissä.)

Kuten varmasti kaikille kauppiaille, meillekin kertyy myös jonkin verran tavaraa, jota emme voi myydä ainakaan täyteen hintaan. Mitä näille tavaroille sitten tapahtuu?
  • Joskus tuotteessa voi jo uutena olla jokin "valuvika", joka ei kuitenkaan estä sen käyttöä. Myymme tällaisia tuotteita sopivaksi katsomallamme hinnalla - toki viasta tai sen mahdollisuudesta aina mainitaan tuotteen kuvauksessa
  • Myymme monia edellisiltä kausilta jääneitä tuotteita alennuksella. Paljasjalkakenkämuoti onneksi muuttuu aika hitaasti, jos ollenkaan!
  • Myymme vähäisessä testikäytössä olleita, siis käytännössä lähes uudenveroisia, kenkiä alennettuun hintaan
  • Yksittäisiä valmistajien lahjoittamia mallipareja ja enemmän käytettyjä testikenkiä (kuitenkin ehjiä) lahjoitamme myös hyväntekeväisyyteen, tai toisinaan hobittityyliin* asiakkaillemme
Näiden käytäntöjen ansiosta olemme onnistuneet vähentämään roskiin menevien, käyttökelpoisten tuotteiden määrän nollaan :-)

*Hobitit antavat muille lahjoja syntymäpäivänään.