Leguanon näkemyksiä paljasjalkakengistä


Paljasjalkakengät, Oppaat by Creaction / Ville J., 13.04.2021

Mitä paljasjalkakengät ovat?

Paljasjalkakenkien erikoisuus: Saat nauttia paljain jaloin kävelemisen tunteesta, mutta jalkasi ovat hyvin suojattu. Leguano valmistaa kenkiä, jotka sallivat jalan luonnollisen liikeradan minimaalisilla rajoituksilla, jolloin koet käveleväsi kuin paljain jaloin. Pääset nauttimaan paljain jaloin kävelemisen tunteesta, vaikka sinulla on kengät jalassa. Voit käyttää leguanoja sukkien kanssa tai ilman, kumpi vain tuntuu mieluisammalta itsellesi.

Leguano


Kenelle paljasjalkakävelyn aloittaminen on järkevää?

Ihan kaikille, jotka haluavat kokeilla paljasjalkakävelyä ja pitäytyvät siinä. Jos haluat saada luvattuja tuloksia, tulee sinun kävellä tai juosta paljain jaloin säännöllisesti. Muutama askel paljain jaloin – sanotaanko vaikka sohvalta jääkapille ja takaisin – ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Leguano paljajalkakenkiä on saatavilla kaikille ja kaikenikäisille: lapsille, ikääntyville, urheilijoille, sohvaperunoille, luonnonystäville ja ihan tavallisille ihmisille.
 
Jos haluat juosta tai kävellä nopeammin, pidemmälle ja vähemmin kivuin ja vammoin, sinun tarvitsee opetella luonnollinen askellustyyli. Sen löydät paljasjakajuoksusta tai -kävelystä. Tällä paljasjalka-askelluksella energia siirtyy eteenpäin vieväksi voimaksi, lihakset rentoutuvat joka askeleella, etkä enää pompi ylös alas.

Leguano

Lisäksi suuri joukko lihaksia, myös varpaiden lihakset, aktivoituu paljasjaloin liikkumisessa  ja antaa ennen kokemattoman hyvänolon tunteen monien muiden hyötyjen lisäksi.

Kun kävely avojaloin on nykyisessä sivilisaatiossa hankalaa, Leguano GmbH on hakenut ratkaisuja säilyttää ”jalkojen vapaus” jokaiselle sitä haluavalle. Leguano-paljasjalkakengät eli barefoot-kengät on ratkaisu tähän.

Vuosien tutkimus- ja kehitystyön tuloksena olemme patentoineet Leguano® -jalkineen, joka palauttaa jalkasi täyden liikkumisvapauden ja samalla suojaa kivuliailta ihovaurioilta. Paljasjalkakenkien pohjarakenne sallii jalan liikkeen kaikkiin suuntiin. Paljasjalkakenkien päällismateriaali on miellyttävä ja siirtää kosteuden pois iholta.

Pohja on valmistettu nanoteknologialla kaikilla pinnoilla pitäväksi eikä siitä mene läpi esimerkiksi lasinsirut tai neulat. Pohjan läpi kuitenkin tuntee maanpinnan muodot, ja jalkapohjan lihakset pääsevät työskentelemään.

Leguano® -paljasjalkakenkä korvaa monipuolisesti tavallisen lenkkikengän.

Olet urheilemassa, autoilemassa, junassa tai lentokoneessa, kuntosalilla, kotona, puutarhassa, lomamökillä missä liikutkin, Leguano -paljasjalkakenkä eli barefoot-kenkä antaa mahdollisuuden liikkua terveellisesti ja miellyttävästi.

Leguanon kengät ovat konepestäviä.
 
Leguano

 

Paljain jaloin kävelemisen hyödyt:

• Vakaa tuki jaloillesi
• Suora/hyvä ryhti
• Rentoutuneet, lämpimät jalat
• Oman kehosi tuntemus
• Parempi tasapaino
• Uutta puhtia kävelyysi

Leguano

 

Paljasjalkakävely parantaa hyvinvointiasi – mutta miksi?

Paljasjalkakävely on meille luonnollista: esi-isämme, kuten alkuperäiskansat vieläkin, kävelivät ilman kenkiä ja kaikkihan me saavumme maailmaan paljain jaloin. Jalkamme, ja niiden 26 luuta, lukemattomat lihakset ja jänteet, on tehty juuri tähän tarkoitukseen. Kengissä iso osa näistä luista ja lihaksista ei pääse töihin, johtuen kengän jäykästä pohjasta, joka on kuin muotti rajoittaen jalkojesi luonnollista liikkumista. Tämän tosiasian iso osa ihmistä hyväksyy vältämättömänä pahana. Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu: paljasjalkakävely.


Leguanon Syntytarina

Kun yleislääkäri Walter Packi ja ultrajuoksija ja toimittaja Helmuth Ohlhoff tapasivat ensimmäisen kerran, ei kukaan aavistanut, että kohtaamisen seurauksena kehittyisi jotain todella hienoa ja uutta.

”Te kaikki juoksijat juoksette väärin!” Tämä oli Packin vastaus Ohlhoffille, kun he olivat keskustelleet Ohlhoffin jalkakivuista. Jos haluaa juosta nopeammin ja pidempään ilman kipua ja vammoja, se onnistuu vain paljain jaloin. Ohlhoff hämmestyi. Paljain jaloin ilman suojaa? Pitkiä matkoja? Mahdotonta! Paljain jaloin, mutta silti jalkoja suojaten – miten tämä voisi toimia? Luova ajatustenvaihto Ohlhoffin ja Packin välillä johti uraauurtavaan ideaan.
Viisivuotisen kehitysjakson päätteeksi syntyi Leguano-paljasjalkakengät.

Ihmisen jalka koostuu yli 30 lihaksesta ja näin se pystyy suorittamaan monimutkaisia motorisia liikkeitä. Väärien kenkien käyttö estää jalan omaa aktiivisuutta ja sen seurauksena lihakset surkastuvat. Tämä on usein syy jalkakipuihin.

Ihminen on kulkenut miljoonia vuosia kahdella jalalla. Sinä aikana juoksuaskelia on otettu paljon, mutta jalkineet tulivat kuvioon paljon myöhemmin. Kehomme on kuitenkin tottunut siihen, että liikumme paljain jaloin. Silloin askellamme luonnonmukaisesti.


Leguano Usein kysytyt kysymykset Leguano-kengistä

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vinkkejä ensimmäisten paljasjalkakenkien ostamiseen

Olisi mukavaa, jos paljasjalkakenkäily alkaisi löytämällä hyvät ja mukavat kengät. Miten se tehdään? Ostaminen kivijalkakaupasta Mikäli mahdollista, kannattaa mennä kenkäostoksille myymälään, jossa on tarjolla mahdollisimman iso valikoima ja asiaan erikoistuneet myyjät. Tällöin ...

Suositut Leguanot Suomeen tuo Prestocon Oy — osallistuimme jälleenmyyjien koulutuspäivään

Natural Movementin tiimiläisiä osallistui lauantaina 28.1.2023 Prestocon Oy:n järjestämään lämminhenkiseen koulutustapahtumaan Pirkkalassa. Prestocon Oy on saksalaisen paljasjalkakenkiä valmistavan Leguanon Suomen maahantuoja. Koulutukseen osallistui joukko suomalaisia pienyrittä...

Oppaat kenkien koon valitsemisesta

Olemme kirjoittaneet laajasti ohjeistusta kenkien koon valitsemisesta. Alla linkkejä oppaisiimme. Asiaa oikeankokoisten kenkien valitsemisesta: Ohjeita jalan pituuden mittaamiseksi: Ohjeita jalan leveyden mittaamiseksi: Jalan leveyden arviointityökalu: Käynti- ja kasvu...