Vapaat varpaat voivat olla väylä kehotietoisuuden lisääntymiseen


Natural Movement, Paljasjalkakengät, Oppaat by Nelli N., 24.02.2021

Ehkä olet ajatellut (odottanut?) innostuvasi liikkumaan ja hetken aikaa puhtia on tuntunutkin riittävän, mutta sitten homma on tyssännyt kuin seinään. Kun huomaat valuvasi sohvanpohjalle sohvatyynyjen läpi millaisia ajatuksia sinulle tulee silloin mieleen? Ehkä olet ajatellut olevasi laiska, saamaton, jopa huono, tai että liikkuminen ei vain yksinkertaisesti sovi sinulle?

Asia jonka me usein tällaisina hetkinä teemme on itsensä soimaamisen lisäksi asettaa itselleen lisää tavoitteita: ensi kesänä maratonkuntoon, tai ehkä triathlon? Ensi viikolla rupean joka päivä pyöräilemään ja lenkkeilemään! Kuitenkin nämä uudetkin tavoitteet jäävät helposti vain tavoitteiksi. Puhumattakaan siitä paineen tunteesta jonka ne herkästi mieleemme luovat. Voisitko lähestyä liikkumista aiheena jotenkin eri kautta? Mitäpä jos et yrittäisikään kovemmin, vaan antaisit itsellesi luvan tsekata perusasiat ensiksi kuntoon? Olisiko sittenkin viisainta pumpata hiukan jarrua ja henkäistä syvään pari kertaa?

Aito insipiraatio liikkeeseen voi syntyä terveyttä tukevien varusteiden avulla. Paljasjalkakenkien sovittaminen jalkaan ensimmäistä kertaa on monelle erikoinen kokemus. Ai tältäkö se tuntuu kun kengissä on oikeasti riittävästi tilaa? Hei näissä kengissähän pystyy levittämään varpaita!

Tämä hämmentävä kokemus voi käynnistää meissä jotain perustavanlaatuista. Jalkineiden keveys ja ohutpohjaisuus "pakottavat" tarkastelemaan omaa kävelytyyliä. Ihminen tulee näin usein läsnäolevammaksi kokemukselleen. Siitä voi alkaa muukin kehon tutkiskelu. Pikkuhiljaa askel kevenee ja ihmiskeholle ominainen liikkumisen ilo lisääntyy. Voi herätä halua tutustua kehoonsa, niin liikkeessä kuin levossakin.

Paljasjalkakenkien kokeileminen voi aloittaa kiehtovan matkan kehotietoisuuteen sekä syventää sitä. Usein lisääntynyt vapauden tunne siirtyy varpailta myös mieleen (kehon ja mielen yhteys). Mieli tuntuu kirkastuvan, sinne tuntuu tulevan lisää tilaa, jopa mielenrauhaa. Itselleen voi alkaa sallimaan juuri sellaista liikettä kuin kokee tarvitsevansa ja haluavansa. Tuomitsevat ja paikoilleen jähmettävät suhtautumistavat itseä kohtaan voivat näin myös nousta tutkiskeltavaksi alitajunnastamme.

Sinä joka tunnistit itseäsi aloituksessa, tai haluaisit muuten vain syventää yhteyttä itseesi: voisitko ajatella vapauttavasi varpaasi ja lähteä kokeilemaan paljasjalkakenkäilyä? Opastamme sinut mielellämme matkaan. Uudenlainen seikkailu itsen äärelle ja sen yli voi alkaa täältä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Mitä hyötyä paljasjalkakengistä on?

Paljasjalkakenkiin siirryttäessä keho oppii vähitellen toimimaan luonnollisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Monet huomaavat jalkaterien ja varpaiden linjausten muuttuvan. Isovarpaan asettuminen optimaaliseen, suoraan linjaan on yksi merkittävimmistä muutoksista koko askell...

Vinkkejä ballerinojen käyttömukavuuden lisäämiseksi

Ballerinat, nuo klassisen kauniit ja ajattomat jalkineet ovat oivallinen valinta esimerkiksi työkengiksi ja tietysti kesään. Onnekkain löytää paljasjalkakenkien maailmasta itselleen juuri sopivat ja mainiosti istuvat ballerinat. Mutta mitä vaihtoehtoja on sillä jonka jalkaan n...

Kenkien huoltaminen – pakkopullaa vai mielekästä puuhastelua?

"Ei vitsi että on kivat kengät. Pitäisköhän näille tehdä jotain että nää näyttäis pidempään asialliselta? Olis voinu kysyä siltä myyjältä.." Kenkien asianmukainen huolto on ekoteko. Kenkien käyttöikään vaikuttaa. Paljasjalkakenkien(kin) huoltaminen sujuu leppoisasti kun sii...